Nivelul ridicat al glicemiei este o problemă de sănătate comună în rândul multor persoane, mai ales în cazul celor care suferă de diabet sau au o predispoziție genetică pentru această afecțiune. De asemenea, după cum ne spun specialiștii în domeniu, nivelurile ridicate ale glicemiei pot fi periculoase și pot cauza complicații de sănătate pe termen lung, cum ar fi probleme de vedere, probleme de rinichi și neuropatie. Din fericire, există câteva metode simple și eficiente prin care puteți reduce rapid nivelul glicemiei și pe care ți le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.
Bea mai multă apă
Consumul unei cantități adecvate de apă poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Când suntem deshidratață, organismul nostru poate produce un exces de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, care poate contribui la creșterea nivelului de zahăr din sânge. Prin urmare, încearcă să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi pentru a te menține hidratat și pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge.
Consumă alimente bogate în fibre
Alimentele bogate în fibre, cum ar fi legumele, fructele și cerealele integrale, pot duce la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Fibrele încetinesc absorbția zahărului în sânge, ceea ce poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge la un nivel bun pentru organism. De aceea, încearcă să incluzi alimente bogate în fibre în dieta ta zilnică evita multe neplăceri. În plus, vei și slăbi mai ușor, ceea ce nu poate fi decât o veste bună, nu?
Mai multă mișcare
Exercițiul fizic poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge prin utilizarea zahărului din sânge pentru a alimenta mușchii. De asemenea, mai multă mișcare poate contribui la creșterea sensibilității la insulină, și nu este nevoie să mai detaliem ce înseamnă asta, nu? Încearcă să renunți la sedentarism și să faci cel puțin 30 de minute de exerciții fizice moderate în fiecare zi, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, ciclismul sau înotul. Abia mai apoi, după ce începi să fii mai în formă, poți ridica ștacheta și să faci un abonament la sală.
Redu consumul de carbohidrați simpli
Carbohidrații simpli, cum ar fi zahărul, dulciurile, sucurile și produsele de patiserie, pot duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge. Recomandarea specialiștilor în domeniu este să limitezi consumul de alimente bogate în carbohidrați simpli și să înlocuiești aceste alimente cu alimente bogate în proteine, fibre și carbohidrați complecși, cum ar fi legumele, carnea slabă și cerealele integrale.
Monitorizarea nivelul de zahăr din sânge
Monitorizarea nivelului de zahăr din sânge te poate ajuta să te asiguri că nivelul de zahăr din sânge nu ajunge la niveluri periculoase. Folosește în acest sens un glucometru sau mergi la medic pentru analize periodice. În acest fel, vei putea să îți ajustezi dieta și nivelul de activitate fizică pentru a menține nivelul de zahăr din sânge sub control.
Redu stresul
Nu mai este nevoie să detaliem faptul că stresul poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge prin eliberarea de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul și adrenalina. Redu cât mai mult stresul din viața ta. prin exerciții de relaxare, meditație sau yoga. Te ajută în acest sens și petrecerea de cât mai mult timp în natură sau să efectuarea acelor activități care îți fac plăcere.
Suplimentele alimentare naturale îți pot fi de folos
Unele suplimente alimentare natural pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge. De exemplu, suplimentele de crom pot ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină, ceea ce poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge. La fel și suplimentele de magneziu și vitamina D pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control. Înainte de a lua suplimente alimentare, este important să discuți cu medicul tău pentru a te asigura că sunt potrivite pentru tine, ținând cont de istoricul tău medical.
În concluzie, există mai multe modalități prin care puteți reduce nivelul de zahăr din sânge rapid și eficient. Tu trebuie să îți cunoști bine organismul și să înțelegi cât de important este ca glicemia să fie una bună. Prin urmare, începe chiar acum să faci schimbările care sunt necesare pentru a te bucura de o viață normală, chiar dacă poate deja ai primit diagnosticul de diabet!