Părul reprezintă, cel puțin pentru doamne sau domnișoare, o adevărată carte de vizită. Și, deși cu toate ne dorim un păr lung și frumos, adevărul este că mult mai mult contează ca podoaba capilară să fie sănătoasă și rezistentă. De aceea, avem pentru tine câteva sugestii de câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a avea grijă de sănătatea părului tău.

Spală-te regulat de păr

Nu este deloc o recomandare la nelocul ei, deoarece ai rămâne surprinsă cât de multă lume ”uită” de acest simplu gest prin care poți avea grijă așa cum trebuie de părul tău. De aceea, încearcă să-ți speli părul de cel puțin două ori pe săptămână. De asemenea, utilizează un șampon și un balsam adecvate tipului tău de păr. Evită să îți speli părul cu apă prea fierbinte, deoarece aceasta poate usca scalpul și poate duce la deteriorarea părului, iar pentru un plus de strălucire și frumusețe, puțin oțet în ultima apă de clătit face minuni.

Hidratează-ți părul

Un păr frumos și sănătos este unul perfect hidratat. De aceea, aplică un balsam sau un tratament pentru hidratarea părului după fiecare spălare. Dacă părul tău este uscat sau deteriorat, poți folosi un ulei pentru păr pentru a-i reda strălucirea și hidratarea. Nu ezita să ceri recomandarea farmacistului dacă nu știi spre care produs să îți îndrepți atenția.

Folosește produse adecvate tipului tău de păr

Nu neapărat tot ce pare că este la modă sau vezi prin reclame se pretează să fie folosite și de tine. De aceea, utilizează produse adecvate tipului tău de păr, de la șampon și balsam, la măști de păr, uleiuri și alte tratamente. Consultă un stilist sau un specialist în îngrijirea părului pentru a afla care produse sunt cele mai potrivite pentru tine și apoi respectă-i sfaturile pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Protejează-ți părul împotriva căldurii

Căldura în exces nu face decât să ne afecteze structura firului de păr. Prin urmare, evită să-ți usuci părul cu un uscător de păr sau să-l coafezi cu placa de întins prea des. Dacă trebuie să folosești aceste aparate, utilizează un spray de protecție termică înainte pentru a-ți proteja părul și totul va fi mult mai bine.

Masează-ți scalpel

Masează-ți scalpul regulat pentru a stimula circulația sanguină și a îmbunătăți sănătatea părului. Poți face acest lucru în timp ce îți speli părul sau utilizând un ulei de masaj pentru scalp în timp ce stai și privești la televizor emisiunea preferată.

Mănâncă sănătos

O dietă echilibrată și bogată în proteine, vitamine și minerale este importantă pentru sănătatea părului. Asigură-te că mănânci suficiente proteine, iar alimentele consumate să fie pline de vitamina C, vitamina E, fier și zinc pentru a-ți menține părul sănătos și strălucitor.

Evită să tragi de păr

Tragearea părului poate duce la deteriorarea și ruperea acestuia. Încearcă să nu îți legi părul prea strâns sau să folosești agrafe sau elastice prea strâmte.

Protejează-ți părul de soare

Pe perioada verii, dar dacă petreci mult timp în aer liber, protejează-ți părul cu o pălărie sau cu un produs de protecție solară pentru păr. Soarele poate usca și deteriora părul, în special dacă este vopsit sau tratat chimic.

Taie-ți părul regulat

Chiar dacă îți place ideea de a avea un păr cât mai lung, taie-ți părul la fiecare 6-8 săptămâni pentru a preveni ruperea și vârfurile despicate. Această metodă va ajuta, de asemenea, la menținerea aspectului sănătos al părului.

Evită utilizarea în exces a produselor dure pentru păr

Mai multă prudență atunci când vine vorba să utilizezi produse dure pentru păr, cum ar fi vopseaua de păr sau permanentul, în exces. În timp acestea pot duce la deteriorarea părului și pot îngreuna procesul de îngrijire a acestuia.

Spală-ți peria sau pieptenele de păr regulat

O greșeală destul de des întâlnită. Trebuie să știi că peria sau pieptenele de păr pot aduna murdăria, sebumul și alte impurități. Spală-le cu regularitate pentru a evita transferul acestora pe păr.

Nu îți peria părul prea des

Perierea părului în exces poate duce la deteriorarea acestuia. Încearcă să periezi părul doar când este uscat și utilizează o perie cu peri moi, și diferențele se vor observa lesne.

Nu dormi cu părul ud

Dormitul cu părul ud poate duce la deteriorarea acestuia și poate provoca ruperea și căderea acestuia. Asigură-te că părul este uscat înainte de a te culca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *