Dormitorul este una dintre cele mai importante încăperi ale casei, deoarece reprezintă acel loc în care ne relaxăm și ne reîncărcăm bateriile după o zi grea și plină de provocări. Este, dacă vrei, sanctuarul nostru, în care ne simțim cel mai bine. Nu este de mirare că ne dorim ca acest spațiu să fie unul amenajat cât mai frumos și să aibă un aspect care să ne ducă mai mult cu gândul la acele dormitoare pe care le-am admirat pe internet sau în revistele de specialitate. Din acest motiv, este important ca dormitorul să fie decorat într-un mod care să ne aducă confort și liniște. Știm ce vei spune: toate aceste schimbări costă destul de mult, așa că ne limităm la ceea ce avem. Total greșit, pentru că îi poți oferi un nou aspect acestei camere, fără să fie nevoie să investești o avere. În rândurile de mai jos vei găsi câteva sfaturi utile despre cum îți poți decora dormitorul fără să cheltuiești prea mult.

Schimbă culoarea pereților

O modalitate foarte simplă și ieftină de a decora dormitorul este să renunți la culoarea de până acum a pereților și să optezi pentru o alta, care să se potrivească cu mobilierul și decorațiunile existente sau cu preferințele tale. Nu este necesar să angajezi un specialist în amenajări interioare sau să cumperi cea mai scumpă vopsea de pe piață. Poți opta foarte bine pentru produse de calitate medie sau chiar ieftine, mai ales dacă îți place să faci mereu câte o schimbare. În plus, dacă ai ceva talent la pictură, poți să te folosești de el și să adaugi unele detalii personale sau modele interesante pentru a face peretele mai atractiv. Sună chiar interesant, nu?

Lumânări parfumate pentru un aspect romantic

Lumânările parfumate sunt foarte apreciate de reprezentantele sexului frumos deoarece pot crea o atmosferă plăcută și liniștită în dormitor. Există multe opțiuni disponibile la prețuri accesibile, iar alegerea parfumului depinde de preferințele fiecăruia. Dacă însă nu ești un fan al lumânărilor parfumate, poți opta oricând pentru difuzoare de aromă sau spray-uri care împrospătează atmosfera.

Perne și pături colorate

Pernele și păturile în diferite nuanțe pot adăuga culoare și textură în dormitor. Ai posibilitatea să alegi modele care să se potrivească cu culoarea pereților și cu preferințele tale sau, de ce nu, să experimentezi cu culori și modele noi pentru a adăuga un plus de acel ”ceva” care să facă diferența. Poți cumpăra perne și pături ieftine din magazinele de articole pentru casă sau le poți achiziționa online.

Plante, pentru un plus de frumos

Plantele de interior pot fi o modalitate excelentă de a adăuga mai mult frumos în dormitorul matrimonial, fără a cheltui prea mulți bani. Există multe opțiuni de plante care pot supraviețui în condiții de lumină redusă și fără prea multă îngrijire. Folosește plante în ghivece decorative pe care mai apoi să le așezi în colțurile încăperii, pentru a crea o atmosferă naturală și relaxantă.

Refolosește elementele existente

În loc să cumperi elemente de decor noi, poți reutiliza elementele existente într-un mod creativ. De exemplu, puteți transforma o vază veche într-un suport de lumânare. De asemenea, poți da o nouă viață mobilierului existent, prin aplicarea unei vopsele noi sau prin adăugarea unor detalii decorative.

Draperii și perdele, și camera pare dintr-o dată alta

Drapajele și perdelele pot fi o modalitate excelentă de a adăuga textură și culoare în dormitor, fără ca asta să coste prea mult. Poți opta pentru acele materiale și culori care să se potrivească cu mobilierul și decorațiunile existente, sau vrei mai bine să încerci modele noi și îndrăznețe pentru a schimba aspectul încăperii? În plus, multe dintre acestea pot fi achiziționate la prețuri accesibile din magazinele de decorațiuni sau online.

Corpurile de iluminat

Fie că este vorba despre cea naturală cea artificială, iluminarea corectă a dormitorului îi poate schimba acestuia întregul aspect. Optează pentru lămpi care să adauge o notă de eleganță sau și mai bine, cumpără becuri cu intensitate variabilă pentru a regla lumina în funcție de momentul zilei sau de activitatea desfășurată. De asemenea, acele benzi de iluminare sau lămpi cu led-uri, nu sunt doar mai economice și au o durată de viață mai lungă, ci sunt și menite să schimbe la față întregul aspect al camerei.

După cum ai observant, decorațiunile pentru dormitor nu trebuie să fie costisitoare. Cu puțină creativitate și planificare, poți transforma dormitorul într-un spațiu confortabil și relaxant fără să fii nevoit să îți dai peste cap bugetul. O bună planificare, combinată cu achiziționarea inteligentă a elementelor de decor și cu reutilizarea elementelor existente, poate aduce un plus de personalitate și stil în dormitorul casei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *