Manichiura si pedichiura unei femei sunt doua aspecte foarte importante. Acestea sutn precum o carte de vizita si spun multe despre persoana pe care o avem in fata noastra. Nu-i asa ca te uiti intr-un anume fel la o femeie care are unghiile facute, ingrijite si in alt fel la cineva care are oja sarita si mizerie sub unghii? Si nu este vorba de posibilitatile financiare sau de munca depusa. Desigur, nu putem judeca vreodata o femei care stim ca lucreaza la camp, pentru ca in aceasta situatie e scuzabil sa nu poti pastra o maniciura si mainile sa iti fie crapate. Vorbim isna despre doamnele care nu fac astfel de munca. Asadar, doamnelor, si domnisoarelor, aveti grija de mainile si picioarele  voastre. Nu trebuie sa mergei la salon si sa cheltui sume exorbitante. O curatare temeinica facuta acasa si un strat de oja din comert poate face minuni. Acum, sa aflams ice fel de oja sa folosesti in functie de tinuta.  Vezi aici ce sandale sa alegi pentru a-ti arata pedichiura: https://mistocareala.ro/2023/06/23/cele-mai-frumoase-sandale-pentru-femei-pretentioase/.

Pentru o tinua casual

Aici poti folosi orice fel de oja, in orice culoare, de la clasicul french pana la culori eclectice. In tinutele casual nu exista reguli pentru oja. Totusi, daca doresti sa iti asortezi tinua cu un anumit tip de oja, iti sugeram sa optezi pentru nude sau french, care merg la orice. Daca insa esti o persoana care iubeste culorile, vezi care este culoarea predominanta in garderoba ta si  alege o oja in acea nuanta.

 Pentru a merge la job 

Pentru job ar fi indicat sa pastrezi o anumita decenta, mai ales, daca lucrezi in domenii unde se cere o tinuta nume. French si nude raman, si in acest caz, tipurile de manichiura preferate. De asemenea, poti sa mizezi si pe rosu care este un clasic absolut. Nu incerca insa culori precum albastru, verde si nici chiar roz. Acestea vor iesi prea rau in evidenta si nu este indicat. 

Pentru a merge la club 

Aici poti alege ce doresti tu. Iti recomandam chiar sa exagerezi. Pentru tinutele din club alege culori turbate sau chiar metalizate. O nuanta de auriu sau argintiu pot face furori pe unghiile tale, dar si culori precum albastru, galben, verde neon sau fucsia. Daca nu iti plac aceste culori, oricare alta este binevenita. 

Pentru o seara de gala 

Pentru o seara de gala, o nunta sau alte eveniment important, alege nuante de oja clasice, de la french, french glass pana la nude si rosu. De cativa ani oja neagra este la moda si, oricat ai ridica din spranceana, sa stiica aceasta culoare este mai eleganta decat crezi. Un negru lucios arata deosebit de frumos pe unghii

Pentru ocazii formale

Cand ai un eveniment formal sau o ocazie speciala, cum ar fi o nunta sau o gala, trebuie sa alegi oja cu atentie pentru a completa tinuta eleganta. In general, culorile clasice si rafinate sunt cele mai potrivite in astfel de situatii. Oja in nuante de nude, roz pal sau rosu clasic sunt alegeri sigure si elegante. Daca doresti sa adaugi un element de stralucire, poti opta pentru oja cu particule fine de sclipici sau oja in nuante de auriu sau argintiu.

Pentru evenimente de zi

Daca participi la un eveniment de zi, precum o petrecere sau o intalnire de afaceri, poti opta pentru o oja mai subtila si delicata. Nuantele pastelate, cum ar fi rozul deschis, bejul sau coralul, sunt potrivite pentru astfel de ocazii. Aceste culori vor adauga un aspect proaspat si sofisticat manichiurii tale, fara a fi prea stridente sau exagerate.

Pentru evenimente informale

Pentru iesirile cu prietenii sau activitatile informale, ai mai multa libertate in alegerea culorilor si texturilor de oja. Poti incerca culori vibrante si indraznete, cum ar fi albastru electric, verde smarald sau portocaliu intens. De asemenea, poti experimenta cu oje cu efecte speciale, precum oja mata, oja cu sclipici sau oja cu aspect de marmura. Aceste optiuni iti vor permite sa-ti exprimi personalitatea si sa-ti distingi unghiile intr-un mod jucaus si creativ.

Indiferent de ocazie sau tinuta, ingrijirea adecvata a unghiilor si a pielii din jurul acestora este esentiala. Asigura-te ca unghiile tale sunt curate, taiate sau modelate intr-o forma potrivita si hidratate corespunzator. Aplica intotdeauna un strat de baza inainte de a aplica oja pentru a proteja unghia si pentru a preveni decolorarea. Finalizeaza manichiura cu un strat de top coat pentru a prelungi durata de viata a ojei si pentru a obtine un aspect lucios si finit. Cu o selectie adecvata de culori si texturi de oja, vei putea sa-ti completezi tinutele intr-un mod elegant si stilat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *